Plooirok – ouderwets of juist harstikke leuk?

De plooirok is een item uit de jaren ’50. Tegenwoordig wordt het als ouderwets en oubollig gezien. Als we naar het straatbeeld van dit moment kijken, valt het op dat de plooirok weer onderdeel begint te worden in onze kledingkast. Wanneer haal jij de oude plooirok van je moeder uit de kast?

Het is jammer dat de plooirok op deze manier onderschat wordt. Al moet ik toegeven dat wij van de redactie in eerste instantie ook niet laaiend enthousiast waren over deze rok. Doordat we de rok steeds vaker voorbij zien komen, besloten we om zelf eens het een en ander uit te proberen.

Hoe gingen we ter werk?

De dames op de redactie zaten er al lange tijd op te wachten, maar in de zomer van 2014 stemde onze grote baas eindelijk in. Sindsdien beschikken wij over een grote spiegel in ons kantoor. Lucky us!

Iets wat huiverig probeerde we verschillende items bovenop de plooirok. Het verbaasde ons uiteindelijk hoeveel er wel niet mogelijk is op deze rok. Aan het einde van onze pas sessie stemde we allemaal in met de volgende conclusie:

‘Het dragen van een plooirok is harstikke leuk! Als je maar van de juiste combinaties gebruikt maakt’.

Welke combinaties waren nou echt leuk?

Uiteraard, nu wil jij ook het eindresultaat van onze pas sessie horen. Aangezien we heel veel verschillende combinaties uitgeprobeerd hebben, kunnen we deze niet allemaal met je doornemen. De leukste combinatie vonden wij een crop top met hoge hakken. Dit ziet er verre van ouderwets uit!

Aangezien deze combinatie niet voor iedereen is weggelegd, zou je ook kunnen kiezen voor een leuk bikerjasje. Wanneer dit iets te netjes voor jou is, kun je voor een simpel strak truitje kiezen.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er voldoende combinaties mogelijk. Ben je zelf nog een leuke combinatie tegengekomen? Laat het ons weten! Bekijk hier mode voor mannen of mode voor kinderen.

admin